Bij het starten van de SPW opleiding op het MBO begin je bij niveau 2. Wanneer je het leuk vindt om mensen te helpen en te verzorgen is MBO helpende zorg en welzijn wat voor jou. Je helpt bijvoorbeeld ouderen of kinderen met een handicap die hulp nodig hebben bij hun dagelijkse bezigheden.

SPW Niveau 2 opleidingen

Wil je graag aan de slag in het werkveld Sociaal Pedagogisch Werker? Hieronder vergelijken we diverse SPW opleidingen die aansluiten bij SPW niveau 2 of opleidingen waarbij jij een erkend SPW niveau 2 diploma krijgt.

Tijdens je opleiding heb je ook stages waarbij je de theorie die je geleerd hebt toe kunt passen in de praktijk. Deze opleiding kun je voltijd volgen, daarnaast is er voor deze functie een BBL opleiding die je kunt volgen. Wanneer je een BBL opleiding volgt zit je 4 dagen op je werk en 1 dag op school.
kind2

Werkveld

Na het behalen van je diploma “Helpend Zorg en Welzijn”, niveau 2, kun je aan het werk als helpende in de thuiszorg, het ziekenhuis of een instelling voor gehandicapten. Ook kun je aan het werk als assistent in een kinderdagverblijf.

Je hebt een afwisselende baan waarbij je veel in contact komt met collega’s en cliënten. Als Helpende Zorg en Welzijn heb je vooral verzorgende, begeleidende en huishoudelijke taken.Je kunt natuurlijk ook doorstromen naar MBO SPW niveau 3 (SPW-3).

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de SPW opleiding niveau 2, moet je aan één van de volgende eisen voldoen:
– Minimaal 16 jaar oud
– VMBO Diploma, basisberoepsgerichte leerweg
– Tien jaar dagonderwijs gevolgd hebben


Scholen

Scholen waar je MBO Helpende Zorg en Welzijn niveau 2 kunt volgen zijn:
- ROC
- NTI
- Friese Poort opleidingen
- NHA
- SVOZ